Gebze Dagıç Pompa Bakım Servisi

9.10.2023

 Gebze dalgıç pompa

Gebze bölgesinde faaliyet gösteren firmamız uzman ekip ve ekipman ile siz değerli müşterilerimize 7/24 hizmet sunmaktadır. Binaların alt katları kot kısmından aşağıda kaldığı için kanal giderini kurtarmıyor Bu vesile ile bir foseptik kuyusu açılıyor ve buradan lağımı terfi ederek ana Hatta dalgıç pompa vasıtasıyla gönderiliyor. Bazen kullanım kaynaklı bazen motorun ömrünün dolması bazen de Elektrik kablolarının flatörün özelliğini yitirmesi ile dalgıç pompa bazen çalışmayı durdurabiliyor. Bu süreçten sonra poseptik içerisindeki lağım yükselip daireye tekrar geri geliyor ve lağım baskını oluşuyor. Dalgıç pompanın düzensiz çalışmasının sebeplerinden bir tanesi montajının uygunsuz ve yanlış yapılmasıdır. Dalgıç pompanın fulatörü foseptik kenarına ya da dalgıç pompa kablolarına takılmayacak şekilde Servet bu şekilde çalışması gerekiyor Aksi takdirde takılan flatör ya hiç çalışmaz ya da sürekli çalışır vaziyette kalıp motoru yakar. 

Dalgıç pompa  montajı nasıl olmalıolmalı

Foseptik kuyusuna dalgıç pompanın montajı çok önemli bir unsurdur. Yanlış yapılan montaj hem pompanın düzensiz çalışması ve pompanın ömrünün daha kısa olmasına sebebiyet verir. Pompanın monte edileceği kuyunun içerisinin kısaca şöyle tanıtalım binadan gelen Borunun foseptik kuyu içerisine girişi vardır ve uygun bir foseptik kuyusu pimaş´tan aşağı yukarı 1 metre daha derin olması gerekiyor pompanın çalışma seviyesi flatör seviyesi tabanda ki suyun kalma seviyesi pompanın askı seviyesi bunlar için minimum 1 metre olması gerekiyor. Pompa montajı yaparken askıya alınır pompa ve zeminden aşağı yukarı 10 ila 20 santim yükseğe atılır ve tabanda sürekli bir 40 santimlik bir su birikintisi mutlaka kalır flatörün çalışma seviyesi nedeniyle su sıfırdan alınıp kuyuda su kalmayacak şekilde kesinlikle bir pompa çalışmaz. Ikinci bir unsur dalgıç pompanın hortumunun sağlıklı ve dayanıklı olmasıdır Aksi takdirde motor çalışma gücünü başlattığı takdirde sürekli sallanır ve sallandığında hortum kırılır ya da kopar Bu vesile ile sağlıklı bir boru montajı daha iyi olur. Bazen müşterilerimizden şu şekilde bir sorun gözlemliyoruz pompa çalışıyor suyu basmıyor ve su sürekli dalgalanıyor Bu sorunun cevabı pompanın hortumu su içi iç kısmında kopmuş ya da kırılmış olması nedeniyle suyu gider hattına tahliye edemeden sürekli devirdaim yaptığı için bu dalgalanma veya suyu basamama problemi yaşanmaktadır. 

Pompa arızası nasıl olur

Pompa arızasının başlıca sebepleri flatörün yağlanıp sürekli çalışır vaziyette kalması ya da takılıp sürekli çalışılmaz evde kalması sebebiyle motor sürekli çalışa çalışa ısınır ve yanar yanmayan pompa kendini termik vesilesiyle korumaya alırsa motor yanmaz Ama flatör belli bir zaman sonra özelliğini yitirir su yükselse bile flatör devreye geçmez. Flatörünüz salladığınız halde devreye girmiyorsa bu flatörün artık özelliğini yitirdiği anlamına gelir ve klasörün değişmesi gerekir. Pompa suyu basmıyor flatör yüksek seviyede ama yine de çalışmıyor ise ve motordan dınlma sesi geliyor ise motorun bıçak kısmı kilitlenmiş olabilir ya da sargısı özelliğini yitirmiş motorun artık kendi bir kısmını çevirmiyor anlamına gelir. Müşterilerimize bir tavsiyemiz daha foseptik içerisine monte edilen motor haricinde Ayriyeten yedek olarak bir pompanın da el altında bulundurulmasıdır en ufak bir motor arızasında motorun servise gidip gelmesi en az bir hafta sürmektedir Bu vesile ile mağduriyetin önüne geçebilmek için el altında bir yedek pompanın olması her zaman daha sağlıklıdır bozulan motor servise gittiği takdirde yedekteki motor bağlanır ve devreye alınır herhangi bir mağduriyet yaşanmaz. Dalgıç pompa motor arızasında tamir bakım ve montajını uzman ekiplerimiz ile gerçekleştiriyoruz yaşadığınız sorunlara kesin çözüm sağlıyoruz. 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar